Minimaal 4 jaar studeren voor je klaar bent voor je eerste baan. Dertig rijlessen voordat je achter het stuur mag kruipen. Dus waarom zou je wel onvoorbereid je huwelijk instappen?

De Premarriage Course (huwelijksvoorbereidingscursus van stichting Alpha Nederland) is een goede voorbereiding op jullie huwelijk. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid. Tevens volg je de cursus met diverse stellen die zich in dezelfde fase bevinden, super goed om van elkaar te leren en met elkaar op te trekken.

Inhoud
De cursus bestaat uit 6 donderdagavonden vanaf 19:30 uur. De laatste (extra) avond starten we om 18.30 uur en eten we eerst met elkaar. Tijdens de avonden zullen de volgende thema’s centraal staan:

  • Communiceren (effectief praten en luisteren)
  • Toewijding (waarom zou je je aan elkaar verbinden, tijd doorbrengen met elkaar, verandering in loyaliteit)
  • Conflicten oplossen (omgaan met boosheid, verschillen accepteren, financiën, elkaar vergeven)
  • Liefde levendig houden (vriendschap ontwikkelen, elkaars behoefte ontdekken, seksualiteit)
  • Gedeelde doelen & waarden (wat zijn dat?, een gelijkwaardige relatie opbouwen)
  • Hoe geef je je geloof een plaats in je huwelijk (dit is een extra avond)

Kosten
De kosten bedragen € 50,- per persoon. Dit is inclusief cursusmateriaal, thee & koffie en lekkers. Zijn de kosten een probleem, dan valt daar altijd een mouw aan te passen, dus laat dit geen belemmering zijn om je op te geven.
 

Data: 11 en 18 februari, 4, 11, 18 en 25 maart 2021
Interesse en/of vragen? Bel of mail dan met Reindert & Evely Doorn, 06-54344748 / premarriage.veenendaal@gmail.com

Locatie
De premarriage course wordt gehouden in De Verbinding (De Schutterij 2, 3905 PL Veenendaal). Mocht het tegen die tijd (i.v.m. corona) niet mogelijk zijn om samen te komen, dan wordt de cursus online gegeven.