Onze voorganger

MIjn naam is Arie Verduijn en ik ben voorganger van Baptistengemeente De Verbinding in Veenendaal. Sinds 1976 ben ik getrouwd met Jansje Koffeman en samen hebben we vijf kinderen.

Onze voorganger

Veenendaal kenden wij alleen van naam toen we in 1992 in deze plaats neerstreken, nadat we 18 jaar in verschillende buitenlanden hadden gewoond. Twee van onze kinderen werden in Nederland geboren, de andere drie in Duitsland en Congo. Wat Veenendaal voor ons vooral aantrekkelijk maakte was de kerk die we vanaf de eerste zondag bezochten, een kleine dochtergemeente van de Baptisten in Ede. We waren welkom en voelden ons al snel opgenomen in dit kerkgezin.

In de jaren die volgden werkte ik als docent aan theologische instellingen (ETH, ETA en de Wittenberg), maar mijn voornaamste taak was leidinggeven aan CAMA-Zending, een organisatie die Nederlandse werkers uitzendt naar het buitenland. In 2004 werd ik gekozen tot uitvoerend voorzitter van het internationaal verband van CAMA-kerken. Mijn werk bracht me de afgelopen 25 jaar in alle hoeken van de wereld. En terwijl ik me bezighield met allerlei projecten in rijke, maar vooral ook arme landen, wist ik dat er altijd mensen in de Veenendaalse thuisgemeente waren die in gebed meereisden. Mooi die betrokkenheid over grenzen heen!

Hoewel ik als coördinator betrokken blijf bij CAMA-Gemeenten in Europa en het Midden-Oosten, heb ik mijn taak als internationaal voorzitter in 2016 neergelegd. Terwijl ik daarvan afstand nam werd me gevraagd of ik onze thuisgemeente als voorganger wilde dienen. Na wikken en wegen en vooral bidden, kwamen Jansje en ik tot de conclusie dat dit weleens Gods bedoeling voor ons zou kunnen zijn. Samen met al die mensen die deel uitmaken van deze gemeente willen we ons graag inzetten om een warm welkom te bieden aan wie maar komen wil.

Uiteraard willen we ons ook blijven inzetten voor mensen elders, die in moeilijkere omstandigheden leven dan wij. We zijn er diep van overtuigd dat God van mensen houdt en dat Hij ons, samen met de hele gemeente, wil gebruiken om Zijn liefde met anderen te delen.

Kom vooral eens langs in ons gebouw aan De Schutterij, we zien je graag komen!

Arie Verduijn